Antikvarisk restaurering

fargetrapp

Vi kan hjelpe deg med å finne historien til huset ditt. Dette gjøres ved å lage en fargetrapp. En møysommelig prosess, hvor man skraper seg frem til underlagene. Når de historiske fakta er kommet opp i dagen, hjelper vi deg med å spesiallage eller finne riktig farge malingen slik at den blir lik den som engang var.


kalk

Det finnes flere forskjellige typer kalkmaling. Vi har blant annet laget vår egen lesket kalkmaling, som vi har benyttet på Spydeberg kapell og Rødenes kirke. Denne ble lesket på den gode gamle måten etter oppskrift fra tidligere generasjoner!

malingsfjerning

Vi fjerner maling med forskjellige metoder, som varmebehandling med Speedheater eller med miljøvennlige kjemikaler. Vi utfører malingsfjerning på utvendig fasade, møbler, dører og vinduer.

strekking av jutestrie og lerret

Vi strekker jutestrien på den gamle håndtverkermåten med nellikspiker og hammer. 

vindusrestaurering

Vi reparer og maler opp dine vindusrammer på vårt malerverksted i Ørje. Vi har samarbeid med møbelsnekker, slik at vi også kan utføre utskifting av tre dersom vinduet har råteskader. På bildet kan du se hvordan vi fjerner gammel maling med Speedheater, dersom dette er en del av restaureringsprosjektet. Dette er IR-varme som løser opp gammel maling og kitt. 

Møbelrestaurering

Har du arvet gamle møbler og ønsker å restaurere de tilbake til slik de engang var? Da kan vi hjelpe deg med å eventuelt reparere skaden, eller vi kan totalrenovere møbelet med å male det opp til en ny eikeådring eller marmoroverflate. Mulighetene er mange, og våre flinke dekorasjonsmalere kan hjelpe med gode råd på veien. Vi maler også med gullmaling og kan også forgylle møbelet ditt om du ønsker ekte bladgull. Vi har utført prosjekter som: Ådring av kommode, utvendig dekor av obelisk, avdekking av tidligere rosemaling på gammel kiste og maling av spisestue og kjøpmannsdisk.