Dekorasjonsmaling

dekorasjonsmaling

Malermester og dekorasjonsmaler Roger Studsrud har gått på en av Sveriges beste skoler innen faget, Palm Fine Arts i Norrkøping.

Roger er en av få nordmenn som er med på de årlige dekorasjonsmalertreffene, der dekorasjonsmalere fra hele verden samles. Her stilles det ut arbeider, deles erfaringer og har selvsagt mye hygge blant kollegaer. 

Vi tar gjerne en utfordring som å etterligne gamle marmorsøyler, ulike steinsorter og treverk. Eller vi kan dekorere hele spisestuen din fra gulv til tak, som ingen andre har! 

Vi utfører dette innen dekorasjonsmaling:


22 karat bladgull forgyllt på bord

forgylling

Vi tar oppdrag i kirker, prestegårder og alle andre steder hvor man ønsker å gjøre det lille ekstra. Vi utfører også forgylling på møbler og skilt. 

ådring

Ådring er en maleteknikk som går ut på å male et mønster som likner et naturlig tre hvor treets årringer fremheves. 

patinering / aldring

En lasur som påføres etter maling, slik at overflaten virker gammel. Strukturen kommer også bedre frem. Her kan man slipe kanter og lage hakk for at det skal virke gammelt. Veldig virkningsfullt på malte tømmervegger. 

Marmorert brystning med skygger. En lys kålmårds marmor

marmorering

Imitasjon av marmor, granit eller andre steinsorter ved hjelp av ulike malingsteknikker. Mye brukt på bord, søyler, brystninger og brannmurer. 

trompe i`oeil

En gammel teknikk for å imitere feks. listverk ved hjelp av lys og skygge. Har du en slett branndør i stål, kan denne lett forvandles til en mahognydør med speil og utskjæringer.

Sjablon

sjablon / strekmaling

Mye brukt i Norge på slutten av 1800 tallet, særlig på veggfelt, brannmurer, tak og dører. Her benyttes gjerne limfarge, linoljemaling, akryl eller olje.